CLINITEST® Rapid COVID-19 Antigen Test -  Professionele snelle antigeentest (20st)

De CLINITEST® Rapid COVID-19 antigeentest van Siemens Healthineers is een CE-gecertificeerde professionele sneltest op de markt, goedgekeurd door het FAGG. Deze gebruiksvriendelijke sneltest is geen laboratorium of gespecialiseerd laboratoriumpersoneel nodig en het levert resultaten op in 15 minuten. Deze sneltest voor diepe en ondiepe staalafname in de neus, kan gebruikt worden door professionelen.

De  CLINITEST Rapid COVID-19-antigeentest dient als een effectief hulpmiddel om geïnfecteerde personen te identificeren en uitbraken te isoleren. Of om een certificaat te bekomen om in binnen en buitenland te kunnen reizen.

Doos per 20 stuks: CNK 4387-395

CLINITEST® Rapid COVID-19 antigen sneltest voor diepe of ondiepe staalafname

Snel - Betrouwbaar - Altijd beschikbaar


De professionele CLINITEST® COVID-19 snelle antigeentest van  Siemens Healthineers is visueel uitleesbaar en eenvoudig te gebruiken, met resultaten in slechts 15 minuten. Er is geen gespecialiseerd laboratoriumpersoneel of apparatuur vereist - de test kan overal en altijd worden uitgevoerd door getrainde professionals. Wanneer het wordt gebruikt als onderdeel van een uitgebreide strategie, kan de CLINITEST COVID-19 antigeen-sneltest gemeenschappen helpen de verspreiding voor te blijven. 

Met deze sneltest voor diepe en ondiepe stalen, kunnen professionelen de test bij de patiënten afnemen en de resultaten binnen de 15 minuten registreren in het daartoe aanbevolen portaal  van gezondheidsinstituut Sciensano, zodat dat ook onmiddellijk op het coronacertificaat verschijnt.

De CLINITEST Rapid COVID-19 test bevat:

 • 20 Testcassettes
 • 2 Buffer Flesjes
 • 20 extractietubes
 • 20 Steriele neuswissers
 • Werkstation
 • Bijsluiter

Specificaties:

 • Testduur: 15 minuten
 • Spoort eiwitten (antigenen) van het SARS-CoV-2 virus op
 • Biedt professionelen de mogelijkheid om een neusmonster af te nemen bij de patiënt
 • De test is compleet en vereist geen verdere instrumenten
 • De testkit is direct gebruiksklaar 
 • Nasal swab: 97.25% Sensitiviteit, 100% Specificiteit
 • Nasopharyngeal swab: 98.32% Sensitiviteit, 99.60% Specificiteit
 • Gebruikt door professionelen en goedgekeurd door het FAGG

Goed om weten

Wie bepaalt de conformiteit van de sneltesten?

Om een medisch hulpmiddel voor in-vitro diagnostiek in de handel te mogen brengen, moet de fabrikant aantonen dat het voldoet aan de eisen inzake veiligheid en prestaties voor medische hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek, en dat de verwachte voordelen van het hulpmiddel opwegen tegen de potentiële risico’s. Een CE-markering is het bewijs dat een medisch hulpmiddel conform de Europese wetgeving is. 

Vooraleer zelftesten een CE-markering krijgen, moeten ze eerst door een aangemelde instantie (notified body) worden goedgekeurd. Een aangemelde instantie is een private onderneming die door de bevoegde overheden van de Europese lidstaten en door de Europese Commissie wordt aangewezen en gecontroleerd. 

Meer informatie: www.fagg.be

Hoe herken ik een conforme sneltest?

Een conforme sneltest die door gezondheidszorgbeoefenaars moet worden uitgevoerd is voorzien van een CE-markering die bestaat uit de letters CE.

CE

Een conforme sneltest die door een leek mag worden uitgevoerd (een zelftest) is voorzien van een CE-markering die bestaat uit de letters CE aangevuld met een code van vier cijfers die verwijst naar de aangemelde instantie die de conformiteit van de zelftest heeft geverifieerd. De CLINITEST® Rapid COVID-19 antigeentest heeft als markering: CE0123

CE x
Is er geen CE-markering voorzien, dan gaat het om een niet-conforme test. 

Meer informatie: www.fagg.be

Veelgestelde vragen: